Børsen


"Skal vi lykkes med de store strategiske forandringer, såsom Strategi 2025, bliver vi derfor også nødt til at tænke i mikroforandringer: Have en forståelse for, at det først er her, medarbejderne kan mærke strategien. For det er i arbejdet med mikroforandringer, at vi kan lave reelle forandringer. Lyt til medarbejderne. Snak med medarbejderne. Eksperimenter med forskellige små forandringer, der reelt betyder noget for medarbejderne. Få Strategi 2025 ned i øjenhøjde."


Læs hele artiklen her..


Djøfbladet


”Vi ved, at forandringer kan stresse. Derfor er det vigtigt også at se på de små forandringer, som fylder hos medarbejdere og ledere. De ansattes motivation og trivsel bør være top of mind hos ledelsen. Når medarbejdere trives og motiveres, er de mere produktive, og der vil være større sandsynlighed for, at de bliver og ikke søger andre veje”.


Læs mere her..

Ledelse i morgen


"Nogle af de helt store kriser, vi oplever disse år, er klimakrisen og den mentale sundhedskrise. Så når vi snakker fremtidens ledelse, bliver vi selvfølgelig også nødt til at stille os selv spørgsmålet: Hvordan kan vi som ledere være med til at bygge en fremtid, der prøver at skabe et bedre fundament for både klimaet og mental sundhed? Her bliver to helt centrale begreber bæredygtighed og væredygtighed. Så hvordan bliver vi bedre til at tænke de to ting ind i vores lederskab?"


Læs artiklen her..


Tech management /Ingeniøren


Det kan synes sært, at den store bølge lader medarbejderne nærmest uberørt, mens de små plask irriterer, vækker vrede eller tapper arbejdsglæde, men det har Signe Bruskin, en forklaring på:"Det er typisk ikke bare opgaverne, der betyder noget, men også at du møder ind til noget, du personligt sætter pris på..."


Læs mere her..

Podcasten 'Adfærd' med Morten Münster


I episoden her finder du bl.a. ud af:


  • Hvad mikroforandringer er – og hvorfor det er vigtigt at tage dem alvorligt.
  • Hvorfor en kaffeordning fylder mere for os end en stor transformation
  • Hvordan folk faktisk taler om forandringer
  • Hvordan mikroforandringer hænger sammen med trivsel


Lyt til episoden her..

Zetland


"I toppen taler man om store planer og reformer og brændende platforme, men glemmer kaffebaren og skrivebordet. “Man glemmer lidt, hvad der også fylder for medarbejderne,” siger Signe Bruskin. “Man tænker ikke over, at forandringer, der ikke ser ud af meget, kan føles radikale.”


Læs artiklen her..

Podcasten 'Få det til at ske'


"I denne episode af Adfærdsledelse på lyd taler jeg med Signe Bruskin om, hvordan man kan forstå, arbejde med og håndtere niveauet for mikroforandringer i organisationer".


Lyt her..

Arbejdsmiljø


"Når en virksomhed siger farvel til de faste pladser på kontoret, kan det i et ledelsesperspektiv virke som en bagatel. Men spørger man medarbejderne, er det netop forandringer som disse, der betyder allermest i forhold til trivsel og et godt arbejdsmiljø."


Læs her..


CA


"Har du oplevet en kollega være utilfreds med, at han skal sidde et nyt sted? Eller brokke sig over, at der er kommet nye bønner i kaffemaskinen?

De små forandringer i arbejdslivet kan virke betydningsløse. Men de kan have stor indflydelse på den enkeltes trivsel, motivation og performance.


Læs artiklen her..

Dansk HR


"Mikroforandringer kan umiddelbart virke som små – måske nærmest som ligegyldigheder – og derfor er de i organisationer typisk blevet overset. Men de er helt centrale for at forstå, hvilke forandringer der påvirker medarbejdernes engagement og trivsel i organisationerne".


Læs artiklen her..


Dafolo prisen 2023


"Regenerativ ledelse handler også om at få balance i energiregnskabet – ikke kun forbruge energi men også skabe ny energi. Og det sker blandt andet ved at stoppe op og mærke efter, hvad der dræner og hvad der tanker op. Indlæg tænkepauser i en travl uge."


Læs artiklen her..

HK Privatbladet


"Store organisationsændringer og nye strategier kan skabe utryghed og dårlig trivsel på arbejdspladsen. Men forskning peger på, at det faktisk er de små forandringer, der påvirker os mest."


Læs artiklen her (side 22-25)..


Finansforbundet


"Forandringer er en del arbejdslivet. Men hvad fylder mest: den langsigtede, strategiske transformation, som virksomheden er i gang med? Eller at den lækre cappuccino bliver udskiftet med pulverbryg, og de faste pladser bliver afløst af flexible seating?"


Læs her..


Midtjyllandsavis


"Kaffe-ordningen kan være lige så vigtig som store strategiske forandringer."


Læs artiklen her..

Perspektiv


"Der bliver talt meget om de store forandringer på arbejdspladsen, men ikke meget om de små".


Læs her..


Find uddrag af bogen 'Mikroforandringer' her

eller en kort video her


MikroforandringerSigne Bruskin er forfatter til bogen "Mikroforandringer - et medarbejderblik på organisationsforandringer" (Dansk Psykologisk Forlag, 2021). En bog til praktikere baseret på hendes forskning i mikroforandringer og organisationsforandringer. 


Kig nedenfor for at finde artikler, podcasts, anmeldelser og boguddrag om mikro forandringer. 


Jyllandsposten


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


"Signe Bruskin har gjort noget så forholdsvist sjældent som at skrive en kortfattet og lettilgængelig bog på baggrund af sin ph.d.-afhandling(...) bogen tilbyder nuancerede perspektiver på, hvordan man kan monitorere betydningen af de typisk oversete mikroforandringer i organisationen. og det hele er velunderbygget, hvilket gør læsningen til en fornøjelse".


Læs mere her..

Live drawing by @supertankr


Social Udvikling"Lige så vel som mikroforandringer er de små forandringer, findes der typisk også små handlinger.


Læs her..